Makaleler
Prof. Dr. Filiz Yalçın Çakır
Prof. Dr. L. Şebnem Türkün
Prof. Dr. Sevil Gürgan
Diş hekimliğinin temel amacı; sağlıklı diş dokularının korunması ve kayıp dokuların tekrar kazandırılmasıdır. Sağlam diş dokularını koruma yönündeki konservatif yaklaşımlar, geleneksel kavite preparasyonu ile karşılaşılan problemleri ortadan kaldıracak daha konservatif yöntem arayışını da beraberinde getirmiştir. 

Dr. Xavier Goodarzian
Kimyasal peeling ve diğer birçok tedavinin yanı sıra  botulinum toksin tip-A ( Botox® gibi) dermal dolgular (Restylane®, Juvederm Ultra®, Stylage®, Teosyal® vs. gibi) ile cerrahi olmayan cilt tedavileri bugün itibariyle çok popüler olup ve dünya çapında belirsiz ekonomik duruma rağmen bu 

Doç. Dr. Zekai Yaman
Piezoelektrik prensipler uyarınca olusturdukları ultrasonik vibrasyon vasıtasıyla kemik kesisi yapabilen aygıtlar pratikte piezoelektrik aygıtlar (piezocerrahi) olarak adlandırılmaktadır.
Piezoelektrik aygıtlar, dental implantoloji başta olmak üzere ağız ve çene cerrahisi, plastik cerrahi, kulak burun
Dt. Ali H. Özoğlu
Yüksek teknoloji ile üretilen ve hekime çok sayıda renk seçenegi sunan kompozit rezinler sayesinde minimal invaziv restorasyonlar ile maksimum estetik elde edebilmek mümkün olabilmektedir. 25 yasındaki erkek hasta sağ üst kanin dişinin görünümünden sikayetçi olarak klinigimize geldi.
Prof. Dr. Sevil Gürgan
Günümüzde, posterior bölge dişlerinin restorasyonu amalgam, kompozit rezinler, cam iyonomer simanlar veya indirekt olarak; altın, kompozit ve seramik inley-onleylerle gerçekleştirilmektedir. Amalgamın olumsuz özellikleri, estetik diş hekimliğinde ve restoratif

Dr. Betül İLHAN, Prof. Dr. Hülya ÇANKAYA, Prof. Dr. Pelin GÜNERİ
Ağız boşluğu ve farenkste en sık karşılaşılan malignansi, her yıl yaklaşık 350,000 kişide belirlenen ve dünyada 68,000 kişinin ölümüne neden olan (1) skuamöz hücreli karsinomadır (2,3).



Dr. Brock Rondeau
Amerikan Diş Hekimleri Birliği (ADA) populasyonun %34’ünün TM disfonksiyonu belirti ve semptomlarına
sahip olduğunu tahmin etmektedir. ADA diş hekimlerinin TM disfonksiyonunun tanı ve tedavisinde yetenek sınırları boyunca öncelikli sorumluluğu olduğunu da ifade etmiştir.
Prof. Dr. A. Ersan Ersoy
Protetik diş hekimliğinde, dişlerin ve diş eksikliklerinin restorasyonunda temel felsefe, hastanın estetik beklentilerinin ve fonksiyonel gereksinimlerinin yerine getirildiği en konservatif yöntem ve materyallerin kullanılmasıdır. Bunlara üretim süresi ve maliyet de eklendiğinde, günümüzde halen bu özellikleri tümüyle taşıyan bir materyal bulunmamaktadır.

Doç. Dr. Filiz Namdar Pekiner
Sir James Paget tarafından 1851’de “leukokeratosis”, 1870’de ise “icthyosis” olarak isimlendirilen oral lökoplaki
(OL) ‘nin ilk ve tam olarak tanımı 1877’de Macar dermatolog E. Schwimmer tarafından tersiyer dönem sifilizde dildeki beyaz değişiklikleri anlatmak amacıyla yapılmıştır (1-4).

Prof. Dr. Cem Şener
Canlı bilimi teknolojinin gelişimi ile sürekli kendini yenilemekte ve her geçen gün medikal alanda akla gelmedik yenilikler ile ortaya çıkmaktadır.
Hastalıkların tedavisi için doğada bulunan bazı maddelerin ve bitki esaslarının yanı sıra Fleming’in penisilini keşif etmesinden sonra
Doç. Dr. Zekai Yaman
Doğal dişlerin kaybını takiben alveoler kretlerde izlenilen ve implant tedavisini etkileyebilen rezorpsiyonların tedavisinde kemik greftleme yöntemleri başta olmak üzere, yönlendirilmiş kemik rejenerasyonu, kret ayırma ve alveoler distraksiyon gibi çeşitli yöntemler tanımlanmıştır.
Prof. Dr. Betül KARGÜL
Günümüzde Diş Çürüklerinde; Dental Materyallerde ve Teşhis Sistemlerindeki; bilimsel gelişmeler diş hekimliğine yaklaşımı değiştirmiştir. Çürükten korunmanın çürüğün tedavi edilmesinden daha büyük bir kazanç olduğu görüşü giderek yaygınlaşmaktadır.
 

Prof. Dr. Nevin Büyükakyüz
Dr. Murat Öztürk

Botulinum toksin tıpta ve diş hekimliğinde geniş uygulama alanına sahip bir nörotoksindir. Bu derlemede, botulinum toksinin yapısını, etki mekanizmasını ve diş hekimliğindeki kullanım alanlarını literatürler aracılığıyla incelemeyi amaçladık.