Giriş Yap  |   Üye Ol
Uygulamalı Sert ve Yumuşak Doku Lazeri Eğitimi
Dentsem│Diş hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi, Sert ve Yumuşak Doku Lazer eğitimini diş hekimlerimizin ilgisine sunuyor. Dental Lazer konusunda önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız bu kursta, lazerlerin doğru kullanımına dair bilgiler verilecektir.
23.09.2013

Dentsem│Diş hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi, Sert ve Yumuşak Doku Lazer eğitimini diş hekimlerimizin ilgisine sunuyor. Dental Lazer konusunda önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız bu kursta, lazerlerin doğru kullanımına dair bilgiler verilecektir.

Dental Lazerler günümüzde diş hekimliğinin endodonti, tedavi, ortodonti, implantloloji, protez, periodontoloji, periimplantitis, yumuşak doku kemik, mine ve dentinde aşındırma, kesme, koagülasyon ve dezenfeksiyon gibi pek çok alanında kullanılıyor. Ayrıca yumuşak doku lazerleri diş beyazlatma, ağrı tedavisi, yara iyileştirme, enflamasyon ve ödemin azaltılması amacıyla da etkin bir şekilde kullanılmaktadır. 

Diş hekimliğindeki mekanik tedavilerden farklı olarak lazer teknolojisi ışık enerjisine dayanan tedavi prensipleri ile uygulanır. Dolayısı ile diş hekimlerinin lazeri verimli ve doğru bir biçimde kullanabilmeleri için eğitimini almaları şarttır.

Bu eğitimin temel amacı katılımcılara bilimsel ve kanıta dayalı bilgileri elde etme imkanı verirken pratik uygulamalar ile de birebir lazeri deneyimleme fırsatı sunmaktır. Bu kursa, lazer üzerine bilgilerini derinleştirmeyi hedefleyen hekimlerimiz ile lazer cihazı almış ancak yeterince verimli bir şekilde kullanamamış ya da lazer cihazı almayı düşünen diş hekimlerimizin ilgi göstermelerini bekliyoruz.

Dentsem olarak organizasyonunu yaptığımız eğitimlerde, bilimsel bilginin yanısıra uygulamalar ile de bilgiyi kalıcı hale getirerek katılımcılarımızın maksimum memnuniyetini sağlamayı hedefledik. Bu amaç doğrultusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamayı kendimize ilke edindik. Lazer eğitimimizin de katılımcılarımız açısından çok verimli ve yüksek memnuniyet oranı ile tamamlayacağımıza inancımız tamdır. Tam gün olarak yapılacak eğitimde yumuşak ve sert doku uygulamalarında lazer kullanımı slayt ve videolar eşliğinde anlatılacaktır.

Eğitimde katılımcılara diyot lazerle koyun kafasında uygulama yaptırılacaktır.


Eğitmen: Prof. Dr. Tosun Tosun

Eğitim Tarihi: 12 Mayıs 2024

Yer: İstanbul



Eğitim İçeriği

- Lazer fiziği,

- Doku etkileşimi,

- Lazer güvenliği ve diş hekimliğinde lazer uygulamaları,

- Yarı iletken diyot lazerler ve kullanım endikasyonları

- 940nm dalgaboyunun avantajları

- Dişeti iltihabının tedavisinde lazer,

- Frenektomi,

- Gingivektomi,

- Gingivoplasti,

- Kuron boyu uzatma,

- Depigmentasyon,

- Protetik tedavilerde diyot lazer

- Dentin hipersensitivite tedavisi

- Antaljik etki

- LLLT (low level laser therapy)

- PDT (photodynamic therapy)

- Cerrahide Erbiyum-Krom Lazer Kullanımı

- İmplantolojide Erbiyum-Krom lazer ile doku dezenfeksiyonu ve immediat implant

uygulamaları,

- Sinus lifting ve Erbiyum-Krom Lazer,

- Erbiyum Krom lazer ile periimplantitis tedavisi,

-Full seramik restorasyonların lazer ile sökümü

Not1: Katılımcılar diyot lazer ile koyun kafasında uygulamar yapacaktır.

Not2: Sunumlarda sert doku lazerin cerrahi amaçlar için kullanımı videolar eşliğinde

aktarılacaktır.



Katkılarından dolayı Unimed – Biolase firmasına teşekkür ederiz.