Giriş Yap  |   Üye Ol
Uygulamalı Lazer Eğitimi İstanbul’da yapıldı
Dentsem │Diş hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uygulamalı Lazer Eğitimi’nin ikincisi 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Eğitimde, Doç. Dr. Güney Yılmaz ve Dt. Koray Sadettinoğlu bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar. Her katılımcının bire bir uygulama yaptığı eğitimde hem sert doku hem de yumuşak dokuda uygulamalar yapıldı.
26.12.2013
Dentsem │Diş hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uygulamalı Lazer Eğitimi’nin ikincisi 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Eğitimde, Doç. Dr. Güney Yılmaz ve Dt. Koray Sadettinoğlu bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar. Her katılımcının bire bir uygulama yaptığı eğitimde hem sert doku hem de yumuşak dokuda uygulamalar yapıldı.

Eğitimde, lazer fiziği, lazer-doku etkileşimi, lazer güvenliği, diş hekimliğinde lazer kullanımı, restoratif diş hekimliğinde lazer uygulamaları, yumuşak dokuda lazer uygulamalarının yanı sıra diş beyazlatma, kavite preparasyonu, çürük dokuların seçici olarak uzaklaştırılması, mine ve dentin dokularının pürüzlendirilmesi, dentin aşırı duyarlılığı tedavisi, kavite sterilizasyonu, desensitizasyon ve analjezi uygulamaları, yumuşak dokuda diyot lazet uygulamaları, yumuşak dokuda Er Cr: YSGG uygulamaları, endodontide diyod lazer kullanımı periodontolojide lazer uygulamaları, cerrahi ve implantolojide lazer uygulamaları, kozmetik dişhekimliğinde lazer uygulamaları başlıkları ele alındı. Koyun kafası ve çekilmiş dişlerde bire bir uygulama yapma fırsatı bulan katılımcılar, eğitim ile ilgili şu görüşleri ifade ettiler.

BİLGE GENÇ ÇETEK
Eğitime İzmit’ ten katılıyorum. Yaklaşık 2010 yılında başka bir firmadan diyot lazer almıştım. Bu kursta daha önce aldığım eğitim de aslında hiç bir şey öğrenmemiş olduğumu öğrendim. Bu eğitime katılmış olmak hem karşılıklı soru cevap şeklinde de gittiği için aldığım yanıtlarda beni çok tatmin etti. Çok memnun kaldım, gayet başarılı farklı eğitimlere de katılmak isterim.

OZAN AKINCI
Eğitime, Ankara’dan katılıyorum. Her şey gayet güzel çok beğendim çok yararlı oldu. Benim için de her şey çok güzel gayet memnunum kaldım.

EMEL TUNÇ
Bilecik’ten katılıyorum. Ben diyot lazer kullanıyorum. Daha iyi kullanabilmek için daha verimli olabilmek için katıldım. Eğitimcilerimiz iyiydi, farklı eğitimlere de katılmayı düşünürüm.

BETÜL YURTERİ
İstanbul’dan katılıyorum. Eğitim gayet güzel gidiyor. Eğitimin en çok hoşuma giden yanı da klinik uygulamaya yönelik anlatımların olması. Çünkü klinisyeniz. Eğitimciler gayet güzel, ikisi de farklı yönleri ele alıyor. Gayet iyiler yani farklı eğitimlere de gelmeyi düşünürüm tabiî ki.

TÖRE GENÇ
Kocaeli’den katılıyorum. Çok verimli olumlu geçti çok memnun kaldım. devamında da katılmak isterim. Eğitimciler de çok iyiydi. Konuya hakimlerdi. Pratikte teorik bilgileri gayet yeterliydi gayet memnun kaldım.

GÜZİN KIRSAÇLIOĞLU
Ankara’dan katılıyorum. Eğitim özellikle diş hekimlerine her zaman için gerekli. Ancak mezuniyet sonrası eğitimle güncellene biliriz. Bu anlamda da Dentsem’in eğitimini başarılı buldum. Her iki hocamızda farklı açılardan ele alarak bütünleyici bir şekilde anlattılar. Eğitimi genel olarak çok başarılı buldum.

ÇAĞRI BURDURLU

İstanbul dan katılıyorum faydalı bir eğitim. Lazer cihazımız vardı ama tam olarak efektif kullanmıyormuşuz onu öğrendik. Gerekli bir eğitimdi, devamı olursa katılmayı düşünüyoruz. Her iki eğitimcide gerek akademik anlamda gerek klinik tecrübe anlamında faydalı bilgiler verdiler. Herhalde en kısa zamanda pratiğe döndüreceğiz diye düşünüyorum.

ÖNDER ÖZDEN KAYA
Kocaeli’den katılıyorum. Eğitimin teorik kısmı güzel geçti. Şimdi pratik kısma geçeceğiz pratik kısmın da güzel geçeceğini düşünüyorum. Eğitim hocalarımızdan biri klinisyen klinik açıdan çok güzel bilgiler verdi. Diğeri akademisyen Kıbrıs tan geliyor. O da teoriyi pratiği çok güzel anlatıyor.