Beşikdüzü’ndeki fabrikayı yarınları düşünerek faaliyete geçirdik
Son dönemde yaptığı çalışmalarda adından sıkça söz ettiren ve Trabzon Beşikdüzü’nde açtıkları fabrika ile de gündeme oturan AGS Medikal’in kurucusu ve Genel Direktörü Görkem Serçe, yurt dışına bağımlılığı azaltıp, ihracat yaparak ülkemize gelir sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor.
05.04.2012
AGS Medikal Genel Direktörü Görkem Serçe: Beşikdüzü’ndeki fabrikayı yarınları düşünerek faaliyete geçirdik

Son dönemde yaptığı çalışmalarda adından sıkça söz ettiren ve Trabzon Beşikdüzü’nde açtıkları fabrika ile de gündeme oturan AGS Medikal’in kurucusu ve Genel Direktörü Görkem Serçe, yurt dışına bağımlılığı azaltıp, ihracat yaparak ülkemize gelir sağlamayı amaçladıklarını belirtiyor. Serçe ile yaptıkları çalışmaların yanısıra implantın bugünü ve yarınına yönelik keyifle okuyacağınız bir söyleşi gerçekleştirdik.

Görkem Bey kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
1976 Edirne doğuluyum. Liseyi Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okuduktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldum. Yüksek Lisansımı ABD Uluslararası İşletme üzerine yaptım. AGS firmasını kurana kadar çeşitli uluslararası firmalarda yöneticilik pozisyonlarında bulundum.

Kuruluşundan itibaren AGS Medikal’in faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Özellikle 2011 Kasım ayında açılışını yaptığınız Trabzon Beşikdüzü’ndeki implant fabrikasını tanıtır mısınız? Ne kadar yatırım yaptınız? Fabrikanın kapasitesi vs.
AGS Medikal , dental implant sistemlerini ithal ederek medikal sektöre girmiştir. Daha sonra yerli üretim kararı alıp 2011 Kasım ayında uluslararası standartlarda Trabzon Beşikdüzü’nde fabrikamızı açtık. Esas amacımız, yurt dışına bağımlılığı azaltıp, ihracat yaparak ülkemize gelir sağlamaktır.

Fabrikamız herhangi bir fabrikadan dönüştürülerek yapılmamıştır. Yurt dışından uzmanların yardımı ile sıfırdan sadece implant üretimi için kurulmuş bir fabrikadır. Zaten fabrikamızı ziyaret eden hekimlerimiz yurt dışında gördükleri üretim yerlerinden daha iyi bir fabrikaya sahip olduğumuzu söylemektedirler. Fabrikamızda en son teknoloji üretim, kontrol, hijyen ekipmanı bulunmaktadır. Şu zamana kadar toplam 8 milyon TL’lik yatırım yaptık. Önümüzdeki yıl da en bu kadar daha yatırım yapacağız. Fabrikanın kapasitesi Türkiye ve yurt dışı pazarlar düşünülerek oluşturulmuştur.

Diş hekimlerine sunmuş olduğunuz implantların özelliklerinden (Özellikle Türkiye’de üretimini yaptığınız implanlar) kısaca söz edebilir misiniz?
Fabrikamızda ürettiğimiz implantlarımız hibrid dizayndır. Yani üst kısmı straight olup alt kısmı tapered’dir. Buradaki amaç boyun bölgesinde oluşabilicek basıncı eşit dağıtıp kemik erimesine engel olmaktır. Ayrıca tapered alt bölüm ile açılan kaviteye kolay bir yerleştirme sağlanır. Yüzeyimiz bütün dünyadaki en çok literatürü olan RBM yüzeydir. Lakin firma olarak biz bunu geliştirerek daha eşit bir seviyeye çıkarttık. Bu yüzeyimizle ilgili literatür çalışmalarda alınan sonuçlar üst seviyede bir yüzey elde ettiğimizi göstermektedir. Ayrıca çok geniş üstyapı gamımız bulunmaktadır. Cerrahi setimiz, kendinden stoperli olup, ortalama frezleme ömrü ise 300 seferdir. Kısaca implant sistemimiz, sadece Türkiye için değil, dünyadaki çeşitli pazarlar da göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Satış ve pazarlama faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Türkiye genelinde kaç bayii ve satış temsilcisi ile hizmet veriyorsunuz?
Türkiye genelinde 13 bayimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki iki ay içerisinde ise bu sayının 20 olması beklenmektedir. AGS Medikal olarak direkt satıştan çekilme kararı aldık. Daha iyi ve kaliteli hizmet için birebir satış için bayilik sistemine geçtik. Lakin bayilerimiz düzenli olarak firmamız tarafından denetlenmektedir. Satış ve pazarlamadaki tek ve en büyük amacımız müşteri memnuniyetidir.

İhracat çalışmalarınız var mı? Varsa özellikle hedef ülke ya da ülkeler neresi?Firma olarak düzenlediğiniz seminer, kurs ve sempozyumlardan genel olarak bahseder misiniz?
İhracat için yoğun talep almaktayız. Sanıyorum ki yaz başı itibari ile birkaç ülkeye ihracata başlayacağız. Körfez ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa hedef ihracat pazarlarımız. AGS Medikal olarak bölgesel ve merkez olarak eğitim ve kurslarımız olmaktadır.

Türkiye'de implant pazarının şu anki ve gelecekteki durumu hakkında bir değerlendirme yapar mısınız?
İmplant pazarı Türkiye’de büyüyen bir pazardır. 2011 itibari ile tahmini Türkiye implant satış rakamı 250 – 300 bin adet aralığındadır. Önümüzdeki 3 yıl içinde bu sayının 1 milyar adedi bulmasını beklemekteyiz.

Kısa ve uzun vadeli hedef ve projelerinizi öğrenebilir miyiz?

En büyük amacımız Türkiye pazarının açık ara lideri olmak ve ürünlerimizi ihraç edip ülkemize gelir getirmektir.