Giriş Yap  |   Üye Ol
Uygulamalı Temel İmplantoloji Eğitimi
Faaliyetlerine 2012 yılı itibari ile başlayan DENTSEM | Diş hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi (www.dentsem.com.tr, 0212 644 66 04), projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Daha önce Dental Klinik Dergisi’nin yanı sıra Botulinum Toksin (Botox) ve Dermal Filler Uygulamaları ve Diş Hekimliğinde Uygulamalı Lazer Eğitimi’ni duyuran DENTSEM, şimdi de Uygulamalı Temel İmplantoloji Eğitimi’nin duyurusunu yapıyor.
26.05.2012
Faaliyetlerine 2012 yılı itibari ile başlayan DENTSEM | Diş hekimliği Sürekli Eğitim Merkezi (www.dentsem.com.tr, 0212 644 66 04), projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Daha önce Dental Klinik Dergisi’nin yanı sıra Botulinum Toksin (Botox) ve Dermal Filler Uygulamaları ve Diş Hekimliğinde Uygulamalı Lazer Eğitimi’ni duyuran DENTSEM, şimdi de Uygulamalı Temel İmplantoloji Eğitimi’nin duyurusunu yapıyor. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof Dr. Cem Şener ve Prof. Dr. Atilla Sertgöz tarafından verilecek ve koyun çenesi üzerinde uygulamanın yapılacağı eğitim 3 tam gün (10 - 12 Mayıs 2012) sürecek.
 
İstanbul Taksim Titanic Otel’de yapılacak Uygulamalı Temel İmplantoloji Eğitimi, implant uygulamaya başlamak isteyen diş hekimlerinin bilgilerini tazelemeleri, implant uygulamaya yeterli bilgi, beceri ve özgüvenle başlamalarını sağlamayı amaçlıyor. Cerrahi ve protetik olarak iki kısım halinde anlatılacak eğitimin cerrahi bölümleri Prof. Dr. Cem Şener, protetik bölümleri ise Prof. Dr. Atilla Sertgöz tarafından anlatılacak.
 
 
Eğitmenler
Prof. Dr. B. Cem Şener (Çene Cerrahı), Prof. Dr. Atilla Sertgöz (Protez Uzmanı)
 

Tarih
10-11-12 Mayıs 2012
 

Yer
İstanbul, Taksim Titanic Hotel


Eğitim Katılım Ücreti: 1.200 TL

Erken Kayıt İçin Fiyat: 900 TL
 
 
TEMEL İMPLANTOLOJİ EĞİTİM İÇERİĞİ
 
Prof. Dr. Cem Şener (Cerrahi Konular)
 
I. Implant tedavisi için hasta seçimi
a. İmplant hastasının kayıtlaması ve uyulması gereken kurallar
b. Sistemik yönden hastanın değerlendirilmesi
c. Lokal faktörlerin değerlendirilmesi
d. İmplant için görüntüleme yöntemleri
 
II. Anatomi ve altyapı değerlendirmesi
 
III. İmplant planlama yöntemleri
 
IV. İmplant cerrahisi
a. Girişim öncesi hazırlık
b. Temel cerrahi prensipler
c. İmplant cerrahisi
d. Postoperatif bakım
e. İmplant takibi
 
V. Başarısızlık nedenleri ve komplikasyonlar ile başa çıkma
 
Prof. Dr. Atilla Sertgöz (Protetik Konular)
 
VI. İmplant terminolojisi ve temel protetik bilgiler
 
VII. Restoratif dişhekimliği açısından doğal diş ve implant destekleri karşılaştırılması
 
VIII. Basit vakalarda protetik işlemler
a. Ölçü işlemi
b. Model transfer sistemleri
c. Protetik bitim safhaları
 
IX. Bölümlü dişsiz hastalarda implant tedavisi ( Protetik işlemler)
a. Tedavi planlaması
b. Komplike tedavi seçenekleri
 
X. Tam dişsiz hastalarda implant tedavisi
a. Vaka analizleri
b. Ataşman sistemlerinin değerlendirilmesi
 
XI. Implantolojide temel estetik kriterler
 
XII. Estetik bölgelerde implant tedavisi ( Protetik işlemler)
a. Estetik risk faktörleri
b. Abutment seçimi
c. Modifiye ölçü işlemleri
 
EĞİTİMCİLER
 
B. CEM ŞENER (Prof. Dr., Çene Cerrahı) 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden mezun olup, aynı fakültenin Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi AD’nda asistan olarak göreve başladı. 1992-1993 yıllarında AKH der Stadt Linz-Avusturya’da Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Bölümü’nde eğitim aldı. 1990’da “Doktor”, 1992-1998 yılları arasında “Yardımcı Doçent”, 1999’da “Doçent” oldu. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden ayrılarak, Amerikan Hastanesi’nde çalışmalarına devam etti. 2001’de Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi AD’nda çalışmaya başladı ve 2006 yılında “Profösör” unvanını aldı. İmplantoloji, TME, alveoler distrakson, LASER cerrahisi, biyomateryaller ve travmatoloji konularında çok sayıda çalışması vardır.
 
 
ATİLLA SERTGÖZ (Prof. Dr., Protez Uzmanı) 1986 yılında Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1988 ile 1993 yılları arasında ‘İmplant destekli tüm ark sabit protezlerde implant boyunun ve kantilever uzunluğunun kemik-implant ara yüzündeki stres dağılımına etkisinin incelenmesi’ adlı doktora tezini hazırlamıştır. Halen Marmara Üniversitesi, Dişhekimliği Fakültesi’nde profesör olarak çalışmaktadır. 2005 tarihinden itibaren ‘İmplanTR’ dergisinin editörlüğünü yapmaktadır. Dental implantların biyomekaniği ve implant protezler üzerine yazılmış ve bilimsel dergilerde yayınlanmış birçok makale ve atıfı bulunmaktadır.
 
 
------------------------------------------------------------------------
Katkılarından dolayı teşekkür ederiz:

------------------------------------------------------------------------