Giriş Yap  |   Üye Ol
Yayın
Ürün Resmi
11500.00 TL
İmplant Planlamasında Dental Volumetric Tomografi (CBCT) Kullanımı
Diş Hekimliği’nin rutin uygulamaları arasında olan dental implantlar için planlama en önemli konuların başında geliyor. Ülkemizde dental radyoloji konusunda önden gelen isimlerden olanProf. Dr. Kaan Orhan’ın vereceği “İmplant Planlamasında Dental Volumetric Tomografi (CBCT) Kullanımı” eğitimi 9 Eylül  2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. 
12.01.2023

Diş Hekimliği’nin rutin uygulamaları arasında olan dental implantlar için planlama en önemli konuların başında geliyor.

Ülkemizde dental radyoloji konusunda önden gelen isimlerden olan Prof. Dr. Kaan Orhan’ın vereceği “İmplant Planlamasında Dental Volumetric Tomografi (CBCT) Kullanımı” eğitimi 9 Eylül 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. 



Eğitmen: Prof. Dr. Kaan Orhan

Tarih: 9 Eylül 

Yer: İstanbul



Kurs Tanımı:

Günümüzde, medikal diagnostik alanda rutin olarak kullanılmakta olan BT, son 10 yılda üç boyutlu maksillofasiyal görüntülemede geniş yer bulmuştur. Rutin olarak kullanılan BT sistemlerinin en önemli probleminden biri maliyeti ve gerektirdiği geniş alandır. Bu sebeple muayene pratiği veya diş hekimliği gibi nispeten küçük kliniklerde kullanılma imkânı bulamamaktaydı. Bununla birlikte en önemli problemi ise hastaya verilen radyasyon oranının çok yüksek olmasıdır. Özellikle diş hekimliği gibi maksillofasiyal bölge incelemeleri için medikal olarak kullanılan BT’lerin hastaya çok fazla radyasyon dozu verdiği bilinmektedir. KIBT, 3 boyutlu dental görüntülemede hızlı bir şekilde standart görüntüleme sistemi haline gelmektedir.

Diş hekimliği için en son yeniliklerden birisi olan Dental Volumetrik Tomografi (Cone Beam Computed Tomography) hakkında bilgi verilecektir. Bu teknolojinin yararlılıkları ve avantajları izah edilecektir. Dişhekimlerinin bu teknolojiyi nasıl kullanabileceği sunular ile açıklanacaktır. Bu teknoloji ile dişhekimlerinin hem doz hem de maliyet açısından elde edebilecekleri 3 boyutlu maxillofasiyal görüntülerden ve vakalardan örnekler verilecek ve bu görüntüleri pratik olarak nerelerde ve nasıl kullanabilecekleri gösterilecektir. Katılımcılara kliniğimizde mevcut bu yazılımlardan birisi ile pratik olarak vakalar üzerinde çalışabilme olanağı verilecektir.



Kursun amaçları:

Bu kursun sonunda, her bir katılımcı;

1. Dental Volumetrik Tomografi ünitleri ve işleyiş biçimleri hakkında bilgiye sahip olacak.

 

2. Vakaya göre Fov alanı seçimi, voksel boyutu seçimi yapabilecek, artifaktları ayırt edebilecek.

 

3. Düzgün bir DVT’nin nasıl alındığını öğrenecek ve uygulamasını yapabilecek.

4. Normal bir DVT’yi anlayacak ve bu radyografi üzerindeki anatomik yapıları ve varyasyonları tanıyacaktır.

5. Bu uygulama sırasında, hem hastaları hemde çalışanları radyasyondan koruma prensiplerini öğrenecek.

6. Tomografik kesit yönlerinin nasıl yapıldığını ve amacına uygun uygulamaları yapabilecek.

7. Dental implant planlaması için uygun bölgelerde implant boyunu ve çapını tespit edebilecek, uygun implant bölgelerinin tespitini radyolojik navigasyon ile final protez planlaması için yapabilecek.

8. Dijital ortamda planlanan implantların simülasyonunu yapabilecek.

9. Cerrahi yönlendirici ve 3D modeller için data oluşturabilecek.

9. Yazılım ve DVT cihaz’ı ile hands-on uygulamasına katılacak. 



Prof. Dr. Kaan Orhan

Prof. Dr. Kaan Orhan, Ankara Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi uzmanı ve profesör olarak görev yapmaktadır. 2018-2020 yılları arasında Belçika Katolik Leuven Üniversitesi’nde araştırmacı ve ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Halen Polonya'daki Lublin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ve İtalya'daki Bari Aldo Moro Üniversitesi'nin Rejeneratif Tıp Bölümü'nde misafir profesördür.

1976 yılında Çaycuma doğumlu Prof. Dr. Kaan Orhan, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde mezun olmuştur. Mezuniyetini takiben aynı fakültenin Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı’nda doktora programına başlamıştır. Japon Eğitim Bakanlığı’nın (MONBUSHO) vermiş olarak bursu kazanarak 2002 yılına kadar Japonya’nın Osaka Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyal Radyoloji Anabilim dalında doktora çalışmalarında bulunmuştur. Dönüşünü takiben 2003 yılında Ankara Üniversitesinde Doktora unvanını alarak, uzman doktor olarak aynı birimde çalışmaya devam etmiştir. Aralık 2006 yılında Doçent. Dr. unvanını almıştır. 2007 yılının Eylül ayından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’nda kurucu ve bölüm başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Prof. Dr. Kaan Orhan’ın 300’ün üzerinde yabancı makalesi ve 70’in üstünde Türkçe makalesi bu makalelerden aldığı 5000’in üzerinde atıfı mevcuttur ve h indeksi 36’dır. Türkiye’de ve dünyada gerçekleşen uzmanlığı ile ilgili birçok kongreye davetli konuşmacı olarak çağırılmıştır. Maksillofasiyal Radyoloji alanında önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Kaan Orhan Avrupa Dentomaksillofasiyal Radyoloji Derneği’nin (EADMFR) Yönetim Kurulu’nda olup, Araştırma ve Bilimsel Komite başkanlığı, Aynı Derneği Başkanlığında bulunmuştur (2014-2016). Ayrıca Dünya Dentomaksillofasiyal Radyoloji Derneği’nin Bilimsel araştırma komitesi üyesidir. Alanı ile ilgili birçok mesleki derneğinde üyesi olan Prof. Dr. Kaan Orhan, alanı ile ilgili SCI kapsamında olan “Oral Radiology” editör yardımcısı, “BMC Medical Imaging, “BMC Oral Health” editorail board “Oral Surgery Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiol and Endod”  hakem kurulunda ve yine alanı ile ilgili “Radiology:Open Access” dergisinde Editör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte 50’ye yakın yerli ve yabancı dergi için hakemlik yapmaktadır. İngilizce ve Türkçe olmak üzere sekiz kitabı mevcuttur.

Prof. Dr. Kaan Orhan, Stanford Üniversitesi tarafından 2021 yılında yayınlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı" listesinde tüm dünyada 7 milyon araştırmacı arasında akademik ve bilimsel performansa göre %2 oranında yer aldı. 2020 yılında, Diş Hekimliğinde Yapay Zeka Uygulması-Craniocatch isimli çalışması ile  “Yılın yenilikçi Diş hekimi” ödülünü almıştır. 2018 ve 2019 yıllarında Amerika Maksilloıfasiyal Radyoloji Derneği’nin vermiş olduğu Lincoln R. Manson-Hing Honorable Mention Ödülü, ve 2018 yılı Ankara Üniversitesi Bilim Ödülünü, 2015 yılında TDB Ağız ve Diş Sağılığı 2.lik Ödülü,  2011 yılında “52. Japanese Congress of DentoMaxillofacial Radiology”, 2010 yılında “12. European Congress of DentoMaxillofacial Radiology”, 2008 yılında en iyi çalışma ödülleri ve yine 2008 yılında “European Society of Head and Neck Radiology” kongresi poster 2. lik ödülü almıştır. Bununla birlikte 2008 yılında ” 7. Asya Oral and Maxillofacial Radiology” kongresinde “Yoshida Manufacturing Award” sahibidir.
 


 
Detaylı Bilgi: 0 212 6446604

Whatsapp Bilgi Hatları: 
(Linklere tıklayarak direkt iletişim kurabilirsiniz)


https://wa.me/+905522896604

https://wa.me/+905538836253